Gökhan Saki

De 37-jarige Gökhan Saki maakte onlangs verrassend zijn terugkeer bekend bij Glory en mag meteen aan de slag.

Tijdens Glory Collision 3 neemt hij het op tegen de Brit James McSweeney en voor Saki moet deze terugkeer het begin vormen van een mooi einde aan zijn lange carrière.

“Als het Rico is, dan is het Rico, maar uiteindelijk is die wereldtitel mijn einddoel”, zo zegt Saki.

Nadat een avontuur in het UFC, mede door blessureleed, geen succes werd keerde Saki terug naar Glory waar hij voorheen wel successen kende.

Terug van vakantie

Het betekende wel dat de 37-jarige kickbokser zijn vakantie moest afbreken, in eerste instantie zou hij 23 oktober helemaal niet in actie komen tijdens de eerstvolgende editie van Glory.

“Maar Mike belde mij op om te zeggen dat er een vervanger werd gezocht en toen besloot ik erop in te gaan. Ik kon het wel uitstellen, maar dan komt het er nooit van, dus het was nu of nooit”.

Saki zegt naar eigen zeggen “200%” te zijn en ondanks zijn vroege terugkeer klaar te zijn voor het gevecht. En in de toekomst hoopt hij nog een keer dichterbij huis te kunnen vechten.

“Rotterdam zou mooi zijn, of de Margriethal in Schiedam. Daar begon het ooit met mijn carrière, dus het zou leuk zijn als ik daar misschien nog eens de zaal vol kan krijgen voor een gevecht.”

Bron: Nederlandse media