Foto: Wereldkampioen Rico Verhoeven en voormalig Glory-kickbokser en huidig UFC-vechter Gökhan Saki

Gökhan Saki (37) heeft een contract voor enkele gevechten ondertekend bij kickboksorganisatie Glory.

Daarmee strikt Glory opnieuw een veteraan voor de zwaargewichtdivisie. De Turkse Nederlander stapt op 23 oktober in de Gelredome meteen weer de ring in. Zijn tegenstander wordt straks bekendgemaakt.

De in Schiedam geboren Saki heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in het kickboksen.

Net als Alistair Overeem (eveneens teruggekeerd in het kickboksen, maar geblesseerd afgehaakt voor het wereldtitelgevecht tegen Rico Verhoeven op 23 oktober) en Badr Hari vocht Saki al in het K-1-tijdperk.

Saki vocht 98 kickbokswedstrijden en won er 81, waarvan 58 op knock-out.

Na de K-1 vocht Saki onder de vlag van Glory. In 2017 tekende hij een contract bij de UFC en maakte hij dus een overstap naar de mixed martial arts.

Dat werd, mede door blessures, geen succes en dus liet de UFC hem dit jaar gaan. Al snel gonsde het van de geruchten over een terugkeer bij Glory. Nu is die officieel.

Net als Overeem, en ook James McSweeney die op 23 oktober in actie komt bij Glory 79, kiest Saki dus voor een rentree in het kickboksen na een periode van mma.

Het is nog niet bekend tegen wie Saki zal vechten in GelreDome, maar dat zal wellicht niet Rico Verhoeven zijn.

GLORY is op zoek naar een nieuwe tegenstander voor de wereldkampioen, omdat Alistair Overeem zich woensdag met een blessure terugtrok.

Jamal Ben Saddik is de waarschijnlijkste opponent voor Verhoeven. De Belgische Marokkaan moest zich in januari nog geblesseerd afmelden voor een titelgevecht met de Brabander.

Ook de Roemeen Benjamin Adegbuyi en de Kroaat Antonio Plazibat zijn kandidaat om het tegen Verhoeven op te nemen.

Bron: Nederlandse media