Foto: Gokhan Saki

Gökhan Saki staat niet langer onder contract bij de Amerikaanse MMA-organisatie UFC.

Op de site van de organisatie is te zien dat Gökhan Saki als voormalig vechter wordt aangeduid.

Ook op social media valt te lezen dat het contract van de kickbokser niet is verlengd.

In 2017 kondigde Saki aan dat hij een contract had getekend bij de UFC.

Saki maakte zijn debuut tegen Henrique da Silva op 23 september 2017 tijdens UFC Fight Night: Saint Preux vs. Okami.

Saki won het gevecht via knock-out in de laatste seconden van de eerste ronde.

Een bron rondom Glory meldt aan KickboxingZ dat Saki ‘100% zeker’ terugkeert bij Glory, omdat het voor beide partijen voordelig is. Glory heeft namelijk vechters nodig die de Pay Per View-tickets de moeite waard maken om aan te schaffen.

Als Saki terugkeert bij Glory, zal dat naar verwachting veel extra internationale bezoekers trekken. De Turkse Nederlander Saki vocht al tegen Badr Hari en Tyrone Spong en hij zou er wel oren naar hebben om tegen Rico Verhoeven te knokken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gokhan Saki (@gokhansaki)

Er werd verwacht dat Saki het op 30 december 2017 bij UFC 219 zou opnemen tegen Khalil Rountree.

Echter moest de voormalig kickbokser afzeggen vanwege een knieblessure. De wedstrijd tegen Rountree werd vervolgens verplaatst en vond uiteindelijk plaats tijdens UFC 226 op 7 juli 2018. Saki verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde.

Saki zou het opnemen tegen Saparbek Safarov op 16 maart 2019. Hij  trok zich echter eind februari dat jaar terug uit de strijd vanwege een niet bekendgemaakte blessure.

Sindsdien heeft Saki niet meer gevochten voor de UFC. Geruchten gaan dat de voormalig kickbokser terugkeert naar zijn oude werkgever Glory Kickboxing, waar hij in 2012 voor het eerst in de ring stapte. Ook vocht Saki voor de welbekende K-1 organisatie uit Japan.

Op social media zinspeelt Saki zelf ook op een terugkeer naar het kickboksen. De man die tegen grote namen als Badr Hari en Tyrone Spong in de ring stond, zou openstaan voor een gevecht tegen Glory-wereldkampioen Rico Verhoeven.

Bron: Nederlandse media