maandag, februari 26, 2024
Home Politiek Frankrijk reageert op uitspraak van Turks president Erdoğan

Frankrijk reageert op uitspraak van Turks president Erdoğan

4044
De Turkse president en Franse president Macron

Er is een diplomatieke rel ontstaan tussen Ankara en Parijs. Het Élysée in Parijs noemt de opmerkingen die de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan eerder op de dag deed over de Franse president Emmanuel Macron “onaanvaardbaar”.

Erdoğan plaatste vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Marcon vanwege diens houding ten opzichte van moslims. Frankrijk roept zijn ambassadeur in Ankara terug voor overleg en voor een ontmoeting met Macron om de huidige situatie te bespreken.

“Wat valt er te zeggen over een staatshoofd dat miljoenen leden van verschillende geloofsgroepen op deze manier behandelt: ten eerste, mentale controle”, aldus Erdoğan. Volgens de Turkse president heeft Macron “psychische hulp” nodig.

Erdoğan uitte felle kritiek op Macrons houding tegenover moslims. In de nasleep van de moord op een Franse leraar vorige week heeft de regering in Parijs maatregelen genomen tegen islamitische scholen en verenigingen.

“Wat is Macrons probleem met de islam en moslims?”, vroeg de Turkse president zich hardop af. “Hij heeft psychische hulp nodig.” Erdogan stelt dat de Franse overheid bezig is met een heksenjacht tegen moslims.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Uw AdBlock staat nog aan. Gelieve deze uit te schakelen.

We hebben gedetecteerd dat je extensies gebruikt om advertenties te blokkeren. Gelieve deze extensies uit te schakelen.