Armeense propaganda met Turkse beroemdheden

Bij berichtgeving over Azerbeidzjaanse gesneuvelden in het conflict in Nagorno-Karabach zou de Armeense pers foto’s gebruiken van Turkse beroemdheden in militair uniform.

Daarmee zou Armenië proberen de publieke opinie over het conflict, dat eind vorige maand opnieuw oplaaide, gunstig te beïnvloeden.

De officiële website van de Armeense openbare omroep gebruikte een foto van de bekende popzanger Serdar Ortaç, en toonde hem tussen Azerbeidzjaanse slachtoffers.

Foto: popzanger Serdar Ortaç in een militair uniform, 22 oktober 2020.

De bewuste foto is al 20 jaar oud, uit de tijd dat hij zijn militaire dienstplicht vervulde. De afbeelding verscheen in de artikels “het aantal Azerbeidzjaanse gesneuvelden per dag” en “Hevige gevechten in het Zuiden blijven voortduren”.

Andere beroemdheden die op de website verschenen waren acteur Alp Kırşan, chef-kok en restaurantuitbater Burak Özdemir, en acteur en model Andrey Polyanin.

Armeense propaganda met Turkse beroemdheden (Foto: Burak Özdemir)

Het klopt wel dat Serdar Ortaç aangekondigd heeft te willen vechten voor Azerbeidzjan als dat nodig mocht zijn.

Ook de oorspronkelijk Russische Bolyanin liet tijdens zijn dienstplicht weten dat Turkije een thuis voor hem was en dat hij bereid was schouder aan schouder te vechten met Turken.

Bij de gevechten in Nagorno-Karabach kwamen al minstens 800 mensen, waaronder burgers, om het leven.

K.L.

(Bron: Sabah)