Chinese ondernemers willen investeren in Nevsehir, een provincie gelegen in het midden van Anatolië, en wel bekend door Cappadocië. Verschillende economische en commerciële stappen werden al gezet. De Chinezen exporteren reeds verschillende producten vanuit de stad.

De regelgeving omtrent de export van de producten werd vastgelegd in een protocol-overeenkomst getekend door de “Bureaucraten en Ondernemers Associatie van Nevsehir” (NEVBIAD) en de “Chinese Associatie voor Ondernemers en Industriëlen in Istanbul” (ICBIA). Het doel is simpel: het versterken van het vertrouwen tussen de beide naties en het aantrekken van meer toeristen van China naar Turkije en omgekeerd.

Zo plant men onder andere verschillende activiteiten te houden in de streek van Cappadocië met als doel het verhogen van de economisch-culturele en toeristische activiteit.

Gao Xiangyang, algemeen manager van de “Commerciële Bank van China” (ICBC), en plaatsvervangend voorzitter voor de ICBIA, geeft aan enorm blij te zijn met zijn bezoek aan de provincie Nevsehir.

Xiangyang benadrukte in een toespraak het belang van het protocol: De ICBIA bestaat uit een breed spectrum aan leden, onder andere afkomstig uit de financiële wereld, maar ook uit de communicatie-, infrastructuur-, energie- en transportwereld.

Groei op economisch vlak

De groei op economisch vlak tussen Turkije en China was gestaag en gradueel. Xiangyang benadrukt daarnaast de belangrijke rol van Turkije in het Midden-Oosten. Turkije ligt op een enorm strategische plek met heel wat interessante grondstoffen. Bovendien is Turkije nog steeds gelegen op de oude zijderoute.

Xiangyang: “Turkije speelt tot op vandaag nog steeds een leidende rol op vlak van textielproductie, agricultuur, automotors, huishoudproducten, elektronica, transport en communicatiemiddelen. Turkije groeit snel.”

Sabah

K.V.