Twee Spaanse toeristen zijn gedood en drie gewond geraakt toen de heteluchtballon waarin zij reisden dinsdag een harde landing maakte in het Turkse Cappadocië, aldus de plaatselijke gouverneur.

De luchtballon was bij zonsopgang opgestegen in het district Avanos, zei de gouverneur van de provincie Nevşehir.

“Tijdens de landing van de ballon, die 28 passagiers en twee bemanningsleden vervoerde, kwamen twee Spanjaarden om het leven, terwijl drie Spaanse burgers gewond raakten,” zei hij in een verklaring.

“De behandeling van de gewonden wordt voortgezet in ziekenhuizen in onze stad en ze zijn niet levensbedreigend,” zei hij.

Volgens de verklaring werd het ongeluk veroorzaakt door een onverwachte toename van de windsnelheid, volgens de eerste beoordelingen.

Luchtballonvaarten zijn een van de populairste activiteiten in de regio Cappadocië, waar ze over valleien en vulkanische “feeënschoorstenen” vliegen.

Provincie Nevsehir

Het ongeluk gebeurde in de Turkse regio Cappadocië, in de provincie Nevsehir, waar ballonnen over schilderachtige ravijnen en vulkaankegels vliegen.

De gouverneur van Nevsehir zei in een verklaring dat het ongeluk werd veroorzaakt door een “plotselinge toename van de wind”.

De hulpdiensten zijn onmiddellijk naar de plaats van het ongeval gesneld.

Er waren 28 toeristen en twee bemanningsleden aan boord van de ballon. Geen van de gewonden was in levensgevaarlijke toestand, aldus de verklaring.

De regio Cappadocië, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Ankara, is beroemd om zijn “sprookjesachtige” rotsformaties, ondergrondse steden en in de bergen uitgehouwen kerken.

De regio trekt jaarlijks miljoenen toeristen.

Bron: Turkse media