Turkije geeft aan dat het zal reageren indien de V.S. de verkoop van de F-35 straaljagers stopt. De V.S doet dit in reactie op de aankoop door de Turkse regering van een Russisch antiballistisch raketsysteem.

Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu in een interview met CNN Türk: “De reactie van de Amerikanen is alles behalve correct. Dit is een stap in de verkeerde richting. En dit net op een moment waar we onze bilaterale banden proberen te versterken. Het oude Turkije bestaat niet meer. Turkije zal reageren indien de Amerikanen de beslissing verder doordrukken.”

“We vertelden de  V.S. onze opinie in een gesprek met de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo tijdens een bijeenkomst in Brussel.”

De verklaring van de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken kwam er in reactie op een vraag omtrent de recente beslissingen genomen door het Amerikaans Congres en de Amerikaanse regering in reactie op de versterkte band tussen Rusland en Turkije en de aankoop van het wapensysteem door Turkije van de Russen.

Hurriyet.

K.V.