Fox Turkije gebruikt per ongeluk nepaccount Trump

Tv-presentator İsmail Küçükkaya heeft per vergissing gebruikgemaakt van een parodie-account van de Amerikaanse president Donald Trump. Hierop was een foto te zien van de vierzijdige bijeenkomst tussen Turkije, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

 

Küçükkaya, een van de ankers bij Fox TV Turkije, gebruikte een screenshot van een post die gedeeld werd door het parodie-account @realDonaldtrodi. Dit twitterprofiel werd aangemaakt en wordt beheerd door Turken.

“Twee Turken, een Duitser en een Napoleon”, stond er te lezen boven de tweet van het parodie-account. Het verwees naar de foto van president Recep Tayyip Erdogan, de Britse premier Boris Johnson, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emanuel Macron.

De Britse premier Boris Johnson kreeg ook de stempel “Turk” vanwege zijn Turkse overgrootvader Ali Kemal.

“President Turmp heeft iets gedeeld op Twitter dat duidelijk niet serieus kan worden genomen,” zei Küçükkaya. Hij voegde toe dat “de post van president Trump” viraal was gegaan op sociale media.

Het parodie-account heeft intussen gereageerd op de uitzending van Küçükkaya en duidelijk gemaakt dat de tweet niet afkomstig is van het officiële account van de Amerikaanse president.

“Een journalist in de 21ste eeuw die geen gevoel heeft voor sociale media, echt triest,” schreef @realDonaldtrodi.

İsmail Küçükkaya, een fervent criticus van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), was moderator tijdens het debat om het burgemeesterschap van Istanbul.

Sabah

O.A.

Gerelateerde nieuwsberichten

Turkse inwoners enorm trots op Britse premier Boris Johnson

Villa in Istanbul, duurste ter wereld, te koop voor 86,3 miljoen euro

Britse minister van Buitenlandse Zaken gespot op vakantie in Turkije!