Celebrity chirurg “Dr Oz”, die zijn uitstapje gemaakt in de politiek met een Senaat race, telt nu voormalig president Donald Trump onder zijn actieve supporters.

Trump heeft zaterdagavond zijn steun betuigd aan Mehmet Öz in de overvolle Republikeinse Senaatsverkiezingen in Pennsylvania, waarmee een einde kwam aan maanden van strijd om zijn steun.

In een verklaring zei Trump dat zijn beslissing “alles te maken had met het winnen van verkiezingen”, terwijl hij formeel zijn steun uitsprak voor de senaatskandidaat, die vooral bekend is als presentator van “The Dr. Oz Show” overdag op TV.

“Het grote Gemenebest van Pennsylvania heeft een geweldige kans om Amerika te redden door de briljante en bekende Dr. Mehmet Öz te kiezen voor de Senaat van de Verenigde Staten,” zei Trump, gedeeltelijk.

Later, tijdens een bijeenkomst in North Carolina, zei hij: “Weet je, als je 18 jaar lang op televisie bent, is dat net een peiling. Dat betekent dat mensen je aardig vinden.”

Öz streed om de steun van Trump in de voorverkiezing van 17 mei tegen voormalig hedge fund CEO David McCormick, wiens vrouw, Dina Powell, in de regering van Trump diende.

De twee hadden zich veel moeite getroost om de voormalige president voor zich te winnen, die zeer populair blijft bij de Republikeinen en die door kandidaten in voorverkiezingen in het hele land het hof is gemaakt.

Op een conservatief forum in Pennsylvania afgelopen weekend werd de kandidaten gevraagd of ze de steun van Trump zouden willen en of hij naar Pennsylvania zou willen komen om campagne voor hen te voeren.

“Dat is de makkelijkste vraag die we de hele dag zullen krijgen,” antwoordde een van de kandidaten, Jeff Bartos, een vastgoedinvesteerder. “Ja. 100%, ja.”

Deze keer maakte Trump duidelijk dat verkiesbaarheid bovenaan zijn prioriteitenlijst stond. In zijn verklaring merkte hij op dat Öz een bekende persoonlijkheid was die “met ons door het scherm heeft geleefd en altijd populair, gerespecteerd en slim is geweest”.

“Misschien wel het belangrijkste is dat ik geloof dat Mehmet Öz het best in staat zal zijn om de algemene verkiezingen te winnen tegen een radicaal linkse democraat die ons land ondenkbare schade wil toebrengen,” voegde hij eraan toe.

Aangetrokken tot Dr. Oz

“Vooral vrouwen voelen zich aangetrokken tot Dr. Oz voor zijn advies en raad. Ik heb dit in de loop der jaren vele malen gezien. Ze kennen hem, geloven in hem, en vertrouwen hem,” zei hij.

Toen Öz in 2016 Trump interviewde in zijn show, vertelde Trump hem op een gegeven moment dat zijn vrouw, Melania Trump, “een grote fan” van de show was.

Öz heeft ook een lange persoonlijke geschiedenis met Trump. Öz zei in een recent interview dat hij Trump voor het eerst had ontmoet in 2004 of 2005, toen hij Trump vroeg om zijn golfbaan te gebruiken voor een evenement voor Öz’s liefdadigheidsinstelling voor kinderen.

Trump stemde toe. Daarna zagen ze elkaar met tussenpozen op sociale evenementen voordat Öz Trump interviewde over zijn gezondheid tijdens de presidentiële campagne van 2016. Trump heeft in gesprekken Öz vaak geprezen voor zijn positieve behandeling in de show.

“Hij zei zelfs dat ik een buitengewone gezondheid had, waardoor ik hem nog aardiger vond (hoewel hij ook zei dat ik een paar kilo moet afvallen!),” schreef Trump in zijn verklaring.

Bron: Turkse media