Het racistisch gezicht van de YPG werd opnieuw onthuld nadat Turkse strijdkrachten op een stapel documenten stootten in het hoofdkwartier de terreurorganisatie. In de documenten wordt beschreven hoe dat religies zoals de islam en het christendom zouden moeten worden verboden. De zogenaamde ‘Koerdische identiteit’ daarentegen zou volop moeten worden gepromoot.

Turkse troepen vonden dinsdagnamiddag en zogenaamd “uitvoeringsbesluit” in het voormalig hoofdkwartier van de YPG in het pas bevrijdde Afrin. Het document dat een reeks chauvinistische, racistische en islamofobe stellingen bevat, werd gepubliceerd door militanten van de terreurbeweging YPG.

In het document dat dateert uit 2013, krijgen leden van de terreurgroepering de opdracht om alle moskeeën, kerken en gebedshuizen te bespioneren. Ook mochten gelovigen niet praten over zaken die ingaan tegen de Koerdische interesses. Het promoten van het Assad-regime, het Vrije Syrische Leger (FSA) of de Syrische revolutie, was ook uit den boze.

Biddende gelovigen

Biddende gelovigen zouden ook de woorden “Allah-u Akbar” (god is groot), niet mogen uitspreken. Deze uitspraak die vandaag de dag direct wordt geassocieerd met de wreedheden van terreurorganisatie IS, wordt ook vaak door vreedzame moslims in de mond genomen. Verder zou het reciteren van koranverzen door luidsprekers ook niet worden toegelaten. Het racistisch beleid verwacht daarbovenop dat iedereen, ongeacht je etnische achtergrond, meezingt met de nationale Koerdische liederen.

Groeperingen zoals Human Rights Watch, Amnesty International, KurdWatch en de Verenigde Naties, hebben gemeld dat terreurorganisatie PKK en haar Syrische tak YPG, op grote schaal kindsoldaten hebben ingezet en met geweld mensen hebben verdreven uit hun huizen, wat geleid heeft tot grote demografische verschuivingen.

Sabah