Printscreen: PKK-tocht die werd gehouden op 21 maart in Leuven

“Ik was gisteren op weg naar een vriendin. Totaal onverwacht en ongewild kwam ik terecht in het midden van wat een pro-PKK manifestatie bleek te zijn. Het ging om een vrij grote menigte met brandende fakkels en vlaggen van Öcalan en de PKK,” zei een lezer tegen onze redactie in een telefonisch gesprek.

“Ik voelde mij op dat moment niet op mijn gemak en vooral bedreigd. De PKK is toch een erkende terreurorganisatie in Europa? Hoe kan men zoiets toelaten? Mogen IS-sympathisanten dan voortaan ook vrij manifesteren en hun boodschap uitbrengen in België?”

“Hier in Leuven, nabij het station, worden er geregeld pro-terreurmanifestaties gehouden door de PKK. Ik zit hier op kot met een aantal vriendinnen kortbij het station van Leuven. Ik zit hier op kot om te studeren en wil geen terreurpropaganda horen elke avond, ik wil met rust gelaten worden,” reageert een van de vriendinnen.

“Het straffe is dat hun optocht hier wordt begeleid door de Belgische politie. Terwijl hun collega’s in Turkije het doelwit zijn van terroristische aanvallen van diezelfde groepering. Deze organisatie heeft duizenden slachtoffers waaronder kinderen en vrouwen op haar geweten. Hoe kan men zoiets toelaten? Onbegrijpelijk”.