Het Turkse Ministerie van Onderwijs zal jaar toekomstige onderwijsplannen onthullen op 15 oktober. Dat zei de Minister van Onderwijs Ziya Selcuk. Hij verklaarde dat men voor het onderwijsbeleid “op lange termijn moet denken”.

“We zullen ons visionair plan onthullen op 15 oktober. Ik heb gemerkt dat veel mensen actie verwachten. Ik ben een wetenschapper en ik kan geen plan ontwikkelen zonder gegevens. Mensen moeten geduldig zijn tot 15 oktober,” zei Selcuk tijdens een tv-interview op de staatszender TRT.

“Ik verkies ervoor om opzettelijk geen haastige stappen te nemen. Onderwijs is een lange termijnactiviteit. We zijn een marathon aan het lopen,” zei hij.

Zijn opmerkingen kwamen er terwijl het academiejaar in Turkije begon op 10 september met een “aanpassingsweek” voor studenten in hun eerste jaar in het primair, secundair en hoger onderwijs. Zo moet de overgang voor de studenten gefaciliteerd worden.

Een stijging 

Afgelopen jaar werden 17,9 miljoen studenten ingeschreven in Turkse scholen. Het aantal leerkrachten bedroeg iets meer dan een miljoen, een stijging vergeleken met het cijfer van 989,231 in het vorige onderwijsjaar.

De onderwijsminister zei dat zijn nieuw beleidsplan eerst het onderwijs van nieuwe leerkrachten zou aanpassen zodat het meer lijkt op een traditioneel schoolonderwijs. Selcuk zei dat 20.000 nieuwe leerkrachten aangesteld zouden worden tegen het einde van december.

“We zijn aan het wachten op de opening van het parlement,” zei hij. “We zullen ook een beleid voeren om onze huidige leerkrachten te ondersteunen,” verklaarde hij.

De onderwijsminister zei dat het ministerie momenteel niet werkt aan het veranderen van het curriculum en voegde eraan toe dat “als er een verandering in het curriculum zou komen, dit maar een afkooksel zou zijn.”

Hurriyet

T.A.