Meer dan 600 leden van buitenlandse persorganisaties hebben een persaccreditatie gekregen van het Turkse Directoraat voor Pers en Informatie (BYEGM) voor de presidents- en parlementsverkiezingen van 24 juni.

Volgens informatie die Anadolu Agency heeft verzameld, zijn er ondertussen 635 internationale journalisten aangekomen in Turkije om de peilingen op te volgen.

Persleden met de nodige toestemming krijgen toegang tot allerlei faciliteiten om hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. BYEGM richtte perscentra op in Ankara, Istanbul en Diyarbakir zodat leden van de internationale pers de verkiezingsuitslag nauw kunnen opvolgen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Hoge Verkiezingsraad (YSK) zullen samenwerken om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen tijdens de filmactiviteiten van de journalisten.

Bezoek van de OSCE-delegatie aan hoofd BYEGM

Een delegatie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) bracht op 22 juni een bezoek aan de directeur-generaal van BYEGM, Mehmet Akarca.

Tijdens het bezoek werd er informatie gedeeld over de voorbereidingen voor 24 juni. De delegatie zal op de dag van de verkiezingen ook een bezoek brengen aan de perscentra van BYEGM.

Hurriyet

A.O.