Het online onderwijsplatform dat een jaar geleden werd gelanceerd door het Turkse Yunus Emre Instituut, heeft tot nu toe Turkse les gegeven aan zo’n 100.000 studenten uit 159 verschillende landen.

“Het taalplatform heeft op een jaar tijd bijna 100.000 mensen onderwezen en bereikt elke dag meer en meer leergierige studenten,” zei Şeref Ateş, voorzitter van het Yunus Emre instituut.

Internationaal

“Studenten in Zuid-Amerika kunnen dankzij ons project in het Turks communiceren met studenten in Oost-Azië,” haalde hij aan. “Via het internet kunnen we onze Turkse taal en cultuur verspreiden,” voegde Ates toe.

Het instituut liet weten dat het online-portaal vooral geliefd is in Egypte, Syrië, Saoedi-Arabië, Irak, Algerije, Ecuador, Tunesië, Marokko, Jordanië, Jemen, de VS en Duitsland. 58 procent van de gebruikers zijn mannen en zo’n 76 procent is tussen de 18 en 34 jaar oud.

Het Yunus Emre Instituut is een non-profit organisatie die in 2007 door de Turkse overheid werd opgericht om de Turkse cultuur, kunst en taal wereldwijd te promoten.

Sabah