Meer dan 14 miljoen toeristen in Antalya

Antalya is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Turkije. Dit jaar kregen ze een recordaantal van 14 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek. Dat blijkt uit cijfers van het provinciaal directoraat voor Cultuur en Toerisme.

In 2018 waren er in totaal 13,6 miljoen vakantiegangers in de stad. Dit jaar, in de periode van januari tot 15 oktober, ligt dat aantal al op iets meer dan 14 miljoen, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog maar 12 miljoen was.

Men hoopt eind dit jaar op 16 miljoen toeristen uit te komen. De bezoekers van Antalya komen uit maar liefst 193 verschillende landen.

De meeste toeristen komen uit Rusland; namelijk 5,2 miljoen. Dat is een stijging met 15 procent tegenover vorig jaar. Op de tweede plaats komt Duitsland met 2,5 miljoen, gevolgd door Oekraïne met 776.000 bezoekers.

Het aantal Duitse toeristen lag 16 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Daarnaast kwamen er 656.000 Britse toeristen over de vloer in de aangegeven periode.

Verder blijkt uit de cijfers dat 516.000 Poolse en 397.000 Nederlandse toeristen hun vakantie doorbrachten in Antalya.

Turkse stad Istanbul

Het is ook voor het eerst in de geschiedenis dat in de Turkse megastad Istanbul het aantal toeristen hoger zal liggen dan het aantal inwoners. Dat heeft de voorzitter van de Kamer van Koophandel van de stad gezegd.

Tegen eind 2019 verwacht Istanbul 15,5 miljoen toeristen. Dat heeft Şekib Avdagiç, de voorzitter van de Kamer van Koophandel van de stad (ITO), gezegd op 18 oktober, tijdens een persconferentie in Cannes (Frankrijk).

Avdagiç deed die uitspraken tijdens een persconferentie ter gelegenheid van MIPCOM 2019 – een prestigieuze tentoonstelling van de film-, tv- en productie-industrie. Hij zei dat de hotels in de stad dit jaar voor zowat 87 procent volgeboekt waren.

De grote vraag naar hotelkamers in Istanbul heeft de prijzen wel met 27 procent doen stijgen, uitgedrukt in buitenlandse munteenheden, aldus Avdagiç.

Bron: Hürriyet

S.V.R.