De videostreaming app, Periscope, die in handen is van Twitter, zal in Turkije worden geblokkeerd als het dezelfde naam behoudt. Een Turkse rechtbank heeft zich hierover uitgesproken in een controversiële rechtszaak over een handelsmerk.

Een Turks reclamebedrijf genaamd Periscope İletişim heeft Twitter, Apple en Google gedagvaard voor de 2de rechtbank van Istanbul. Het bedrijf gaf aan het handelsmerk in Turkije te hebben geregistreerd voordat Periscope in 2015 in de VS werd opgericht. Het Turks bedrijf beweert dat de mobiele app, het account @Periscopeco en de website www.periscope.tv een inbreuk maken op haar handelsmerk.

Men verwacht dat Twitter, maar ook Google en Apple in beroep zullen gaan tegen de uitspraak. De advocaat van Twitter, Ceyda Karaoğlan, benadrukte in de rechtbank dat de bedrijfssectoren van de twee bedrijven “totaal verschillend” waren.

“Een Amerikaans bedrijf is wettelijk niet verplicht om op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van merken in Turkije,” voegde ze toe.

De advocaten van Google en Apple hebben de rechtbank eveneens verzocht om de zaak te seponeren, met het argument dat zij niet in staat waren om een beslissing te nemen over probleem.

Hurriyet

O.A.