Een influencer die in het land alom bekend staat om haar opzichtige en luxe levensstijl, is aangehouden na een onderzoek dat een reeks beschuldigingen omvatte, waaronder het witwassen van geld. Bekijk hier de beelden.

Dilan Polat en haar man Engin Polat, die met 21 bedrijven belangen hebben in verschillende sectoren, van cosmetica tot de bouwsector, worden volgens lokale media onderzocht op verschillende misdrijven, zoals het oprichten en leiden van een criminele organisatie, lid zijn van een criminele organisatie, witwassen van geld, illegale bookmaking en overtreding van de wet op de belastingprocedure.

Als onderdeel van het ophefmakende onderzoek, dat veel aandacht heeft gekregen in de media en op sociale platforms, zijn 14 personen, waaronder het echtpaar Polat, naaste familieleden en enkele werknemers van hun werkplek, aangehouden in gelijktijdige operaties in zes provincies.

Een rapport van de Financial Crimes Investigation Commission onthulde dat een bedrag van 200 miljoen Turkse Lira ($7 miljoen) op de rekeningen van familiebedrijven terecht was gekomen door valse facturen uit te schrijven in ruil voor vermeende handel met drie geliquideerde bedrijven.

Het rapport onthulde verder dat de fondsen vervolgens werden overgedragen tussen familiebedrijven en in de laatste fase werden geconsolideerd in het bedrijf Milda Real Estate, eigendom van Engin Polat.

Dit geld werd vervolgens gebruikt om onroerend goed en een aanzienlijk aantal voertuigen te kopen.

Bron: Hürriyet