De Turkse maffiabaas Sedat Peker heeft op Times Square een bericht gedeeld ter ere van het honderdjarig bestaan van de Turkse Republiek. Bekijk hier de beelden.

De Turkse maffiabaas Sedat Peker publiceerde op 29 oktober een bericht ter ere van het honderdjarig bestaan van de Turkse Republiek op de schermen van Times Square in New York.

Hij wordt wereldwijd gezocht met een rood arrestatiebevel voor “leiderschap in georganiseerde misdaad”.

De boodschap van Peker luidt: “Hoewel veel aspecten van mijn leven ter discussie staan, geldt dat niet voor mijn eer, waardigheid en liefde voor Atatürk.”

Hij ondertekende het bericht als “Sedat Peker, leider van het Turkisme”.

Peker deelde de momenten waarop de boodschap live ging op de LED-schermen van Times Square via zijn sociale media-accounts.

Peker ontvluchtte Turkije in 2020. In 2021 begon hij video’s en tweets te posten met een reeks schandalige beweringen tegen politieke figuren, waaronder beschuldigingen van moord, verkrachting, corruptie en drugshandel.

Miljoenen mensen keken naar zijn ontmaskerende video’s en de beschuldigingen leidden in 2022 tot het ontslag van twee adviseurs van Erdoğan, namelijk Serkan Taranoğlu en Korkmaz Karaca.

Interpol heeft in 2022 op verzoek van de Turkse autoriteiten in 194 landen een rood bericht uitgevaardigd voor de voortvluchtige Peker.

Bron: Turkse media