De Turkse wetgever Cemal Enginyurt heeft gezegd dat hij een ticket naar de Verenigde Arabische Emiraten heeft gekocht om maffiabaas Sedat Peker te ontmoeten, maar dat dit om veiligheidsredenen niet werd toegestaan.

Cemal Enginyurt, plaatsvervangend voorzitter van de Turkse oppositiepartij Democratische Partij (DP), heeft op 13 oktober gezegd dat hij en twee van zijn vrienden vliegtickets naar de Verenigde Arabische Emiraten hebben gekocht om maffialeider Sedat Peker te ontmoeten, maar dat zij om veiligheidsredenen geen toestemming kregen voor een dergelijke ontmoeting.

Enginyurt zei: “Ik hoorde dat we Sedat Peker om veiligheidsredenen niet konden ontmoeten. Daarom kan ik vanavond niet naar de VAE gaan. Ik geloof dat het de plicht is van alle oppositiepartijen om zich in te spannen om een einde te maken aan het digitale en fysieke isolement van Peker. Sedat Peker is een burger van ons land en bijna al onze mensen verwachten Sedat Peker’s berichten en geloven zijn woorden.”

Beweringen

Peker, die begin 2020 Turkije ontvluchtte, woont momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar begon de 51-jarige gangster video’s en tweets te plaatsen met een reeks schandalige beweringen tegen politieke figuren, waaronder beschuldigingen van moord, verkrachting, corruptie en drugshandel.

In juni 2021 zei de maffiabaas dat ambtenaren van de VAE hem hadden gewaarschuwd de video’s niet te delen vanwege de hoge veiligheidsrisico’s. Daarna ging Peker door met zijn sensationele beweringen via Twitter.

Peker schrijft soms op het Twitter account van Emre Olur om beweringen te verspreiden.

De beschuldigingen van Peker leidden tot het ontslag van de twee adviseurs van Erdoğan, namelijk Serkan Taranoğlu en Korkmaz Karaca.

Na deze laatste beweringen zouden VAE-functionarissen Peker opnieuw hebben gewaarschuwd om geen inhoud te delen.

Bron: Turkse media