Dilara Şahin

De Zwolse Dilara Şahin (25) is volgens berichten in Turkse media overleden. Zij leed aan leukemie.

Dilara werd acht maanden geleden met hulp van de huidige regering overgebracht naar Turkije nadat zij door artsen van het Zwolse ziekenhuis Isala was opgegeven en die haar behandeling wilden staken. In een Turks ziekenhuis leek zij op te knappen.

Maar ze heeft de behandeling uiteindelijk niet overleefd, zo melden verschillende Turkse websites. Zij overleed zaterdag in een ziekenhuis in Istanboel.

Vader Oğuz Şahin reageert intens verdrietig. “Eigenlijk ging de gezondheid van mijn dochter beter. Maar in deze laatste week stond alles op zijn kop en overleed zij.”

Dilara zou vandaag worden begraven in de Turkse plaats Kayseri.

De dood van Dilara lijkt toch nog onverwacht te komen. In juli was zij zover opgeknapt dat zij tegenover deze krant zei: ‘Ik wil iedereen bedanken die mij en mijn familie heeft gesteund, geholpen en heeft gebeden. Hopelijk tot gauw!’

Ze putte hoop uit hemotherapie en een stamceltransplantatie (beenmergtransplantatie).

Haar broer Onur zei tegen de Nederlandse media: “We houden vertrouwen in een goede afloop, maar het is en blijft een heel nare ziekte, waarbij het in een klap de andere kant op kan gaan.” Dat is nu toch nog gebeurd.

Bron: Nederlandse media