Onur Gürel, die sinds vier maanden in Nederland woont en als softwareontwikkelaar werkt, maakte een post op zijn Twitter-account waarin hij de negatieve aspecten van migratie naar het buitenland onthulde.

Gürel zei dat de koopkracht in Nederland is afgenomen en omschreef zijn ervaring als “een grote teleurstelling”.

Deze woorden van Gürel, die verklaarde dat de levensstandaard is gedaald, veroorzaakten de reactie van de groep die migratie naar het buitenland wil aanmoedigen.

Gürel zei tegen zijn volgelingen: “De helft van mijn salaris gaat hier weg zonder dat ik het krijg. De cijfers waar ik me niet druk om maak als ik in Turkije mijn creditcard pak, zijn nu een serieuze last op mijn schouders. Wat moet ik anders zeggen?” reageerde hij met zijn woorden.

“Mijn levensstandaard is gedaald”

Onur Gürel, die sinds vier maanden in Nederland woont en als softwareontwikkelaar werkt, maakte een post op zijn sociale media-account waarin hij de negatieve aspecten van migratie naar het buitenland onthulde.

Onur Gürel, die als Quality Assurance engineer naar Nederland ging, verklaarde dat zijn leven hier vorm kreeg op een manier die hij niet had verwacht.

“Je kunt niet buiten lunchen”

Ik krijg 3 duizend euro salaris, de helft gaat naar huur en ziektekostenverzekering voordat het bij mij komt. Als je dit deelt door 30 dagen, hou ik ongeveer 1.500 euro over, dus 50 euro per dag. In een scenario waarin je 50 euro verdient, kun je niet voor 20 euro gaan lunchen.

Naast mijn salaris had ik een maaltijdkaart in Turkije. Als ik elke dag zou gaan uiteten, zou alleen mijn maaltijdkaart opraken zonder geld van mijn salaris uit te geven. Ik geloof dat ik op deze manier concreet heb uitgelegd.

Bron: Sabah