Gebleken is dat de Duitse Turk Tufan Yıldıran, die 8 maanden geleden in Duitsland overleed, door zijn vrouw is vergiftigd.

Na de dood van Tufan Yıldıran (40), een Turk uit Çorum die in Duitsland woont, volgde een moord.

Zijn vrouw Selma Yıldıran (50) belde de politie en meldde dat haar man ’s nachts was overleden. De politie, die het huis onderzocht, startte een toxicologisch onderzoek toen ze ontdekten dat Tufan stierf als gevolg van hevige pijn in zijn maag.

In afwachting van het rapport ging Selma Yıldıran, moeder van drie kinderen, op 5 januari naar de politie en bekende de moord. Selma Yıldıran werd gearresteerd nadat ze zei dat ze de drank van haar man had vergiftigd.

Ook Mohammad A. (44) werd in Hamburg aangehouden nadat de vrouw had verteld dat zij een plan had gemaakt met haar Iraanse vriend.

Mysterieuze dood

Na een gruwelijke bekentenis lijkt de tot nu toe mysterieuze dood van een zakenman (40) uit Bielefeld opgehelderd. Zijn vrouw Selma Y. (50) en haar minnaar Mohammad A. (44) uit Hamburg zitten vast voor moord.

Selma Y. had al op 1 mei de politie gebeld en de plotselinge dood van haar man gemeld. Het lichaam van Tufan Y. werd toen in het huis gevonden. Omdat de doodsoorzaak onduidelijk was, liet het Openbaar Ministerie een autopsie uitvoeren, die echter geen uitsluitsel gaf.

Er is toen opdracht gegeven tot toxicologisch onderzoek om de zaak nauwkeuriger op te helderen, waarvan de resultaten nog niet bekend zijn.

Maar op 5 januari nam de zaak plotseling een onverwachte wending. Selma Y. (ging naar de politie en bekende de moord. Samen met haar minnaar (een Iraniër) had de Duits-Turkse vrouw in de nacht van 30 april op 1 mei stiekem gif in de drank van haar man gemengd. Hij was vannacht gestorven.

Na deze bekentenis werd Selma Y. in hechtenis genomen. Haar vermeende medeplichtige werd pas op 17 januari door de politie in Hamburg opgespoord en gearresteerd. Het is onduidelijk waarom Selma Y. zichzelf nu heeft aangegeven.

Om tactische redenen willen de politie en het openbaar ministerie geen informatie geven over een mogelijk motief, het verloop van het misdrijf, het soort gif dat is gebruikt en andere details.

Bron: Duitse media