Kürşat Yıldırım, bijgenaamd “Chico”, die in Dortmund, Duitsland woont en in september vorig jaar 9,9 miljoen euro van de loterij won, werd het slachtoffer van fraudeurs.

Na het winnen van miljoenen in de loterij bleek dat fraudeurs 10 duizend euro van de rekening van de 42-jarige Chico afhaalden bij de Dortmund Sparkasse.

Yıldırım zei: “Ik begrijp niet hoe het is gebeurd. Ik was verrast. Toen ik geld wilde opnemen in Istanbul, slikte een geldautomaat mijn kaart in. Toen belde ik de bank in Duitsland waar mijn rekening loopt en vroeg om een nieuwe kaart. Ik heb de kaart niet ontvangen.”

“Maar ik vernam dat er 10 duizend euro van mijn rekening bij de bank was opgenomen uit een geldautomaat in Frankfurt. Ik heb onmiddellijk gebeld en mijn rekening geblokkeerd. Ik was die dagen niet in Frankfurt. Mijn bankkaart, die mij niet bereikte, viel dus in handen van fraudeurs. Er stond ook een wachtwoord op dezelfde envelop.”

Er werd verklaard dat banken in dergelijke gevallen de verliezen van hun klanten compenseren en het is zeker dat loterijmiljonair Chico zijn 10 duizend euro zal terugkrijgen.

Bron: Duitse media