Hüseyin Hatipoğlu (22), die als gevolg van een verkeersongeluk in Nederland hersenletsel had opgelopen is per ambulancevliegtuig naar Turkije gebracht.

Hüseyin Hatipoğlu, die op de slagersafdeling van een markt in Nederland werkt, is op 22 april ernstig gewond geraakt bij een auto-ongeluk in Oosterhout.

Hatipoğlu, bij wie tijdens de onderzoeken hersenletsel werd vastgesteld, werd naar de intensive care gebracht.

Na 5 à 6 maanden zeiden de artsen tegen zijn familie: “Alles wat in het ziekenhuis moest gebeuren is gedaan, hij gaat naar een verpleeghuis. Overweeg euthanasie omdat Hüseyin lijdt.”

“Overweeg euthanasie omdat Hüseyin lijdt”

Toen de familie het euthanasieaanbod niet aanvaardde, vroegen ze op 5 oktober hulp aan Turkije.

Een ambulancevliegtuig steeg op uit Turkije en bracht Hüseyin Hatipoğlu, zijn moeder Nurcan en zus Sena Hatipoğlu een dag later naar Istanbul. Hatipoğlu, die werd behandeld in het Başakşehir Çam en Sakura City Hospital, werd twee dagen geleden overgebracht naar het Necip Fazıl City Hospital in zijn woonplaats Kahramanmaraş.

Melike Hatipoğlu, die in Kahramanmaraş woont, bedankte alle autoriteiten die haar broer naar Turkije brachten. Hatipoğlu zei: “Onze president heeft een gezegde, hij zegt; ‘Deze staat staat in dienst van het volk, het zal hem nooit alleen laten, ook al is hij in een vreemd land’ We bedanken alle autoriteiten, vooral president Erdoğan, die hebben bijgedragen aan dit proces.”

Bron: Turkse media