Foto: Jovan Vukotic

In de Turkse media zijn nieuwe details verschenen over de moord op een Servische maffiabaas eerder deze maand.

De media meldden dat leden van een Turkse bende, waarvan de leider in Italië wordt vastgehouden, ongeveer 1 miljoen euro (975.495 dollar) hebben betaald voor de moord die op 8 september in Istanbul is gepleegd.

De politie maakte woensdag bekend dat 12 verdachten, waaronder leden van een rivaliserende clan van Skaljari, een criminele clan onder leiding van Jovan Vukotic, zijn aangehouden in verband met de moord.

Vukotic, die illegaal Turkije was binnengekomen, werd doodgeschoten door schutters op een motorfiets toen hij met zijn gezin in een auto reisde in het district Şişli in Istanbul.

Vukotic, die door Servië wordt gezocht, werd drie jaar geleden in Turkije opgepakt en uitgeleverd aan Servië, waar hij na een proces werd vrijgelaten. Hij keerde blijkbaar terug naar Turkije met een valse identiteitskaart en paspoort.

Foto: Jovan Vukotic

Na het scannen van 1.700 uur aan beelden van beveiligingscamera’s in de buurt van de plaats van de moord kwam de politie uit bij twee verdachten, geïdentificeerd als E.E. en Y.D., de daders van de moord.

Beide mannen waren lid van de criminele bende van de Turkse onderdaan Barış Boyun, die in augustus in Rimini, een badplaats aan de oostkust van Italië, werd aangehouden.

Barış Boyun wordt gezocht voor een reeks misdrijven in Turkije, waaronder gewapende aanvallen, en werd eerder vrijgelaten in Georgië, waar hij werd vastgehouden. Turkije wacht op zijn uitlevering door Italië.

De politie ontdekte ook een volgsysteem in de auto van Vukotic. Nader onderzoek wees uit dat drie verdachten die banden hebben met een bende die wordt geleid door de Turkse onderdaan Binali Camgöz, die in Montenegro in hechtenis blijft, waar hij in juni werd gearresteerd, Vukotic vier maanden lang volgden.

De verdachten worden ook beschuldigd van pogingen om aanslagen tegen Vukotic te plegen.

De verdachten werden vervolgens getraceerd naar Radoje Zivkovic en Zdravko Perunovic, leiders van Kavac, een criminele clan die zich bezighoudt met illegale drugshandel op de Balkan.

Ongeveer 50 mensen zijn gedood in de strijd tussen de twee bendes sinds 2014.

De politie heeft gelijktijdig invallen gedaan in vijf provincies, waaronder Istanbul, Izmir, Zonguldak, Antalya en Artvin, om 12 verdachten gevangen te nemen, waaronder Zivkovic en Perunovic, die na hun arrestatie zijn overgedragen aan een rechtbank in Istanbul. Voor de verdachten is nog geen hoorzitting gepland.

Bron: Sabah