De Turkse maffiabaas Sedat Peker, die belangrijke onthullingen heeft geuit via Youtube-video’s die door miljoenen zijn bekeken, heeft volgens zijn advocaat een officieel voorstel gekregen van Netflix.

Een advocaat van de Turkse maffiabaas Sedat Peker zei tijdens een tv-interview dat Netflix zijn cliënt heeft benaderd voor een voorstel om een biografische serie te maken.

Advocaat Ersan Barkin vertelde Serkan Oz van Veryansin TV dat Peker “een officieel voorstel” had ontvangen van het in Californië gevestigde productiebedrijf, en Peker stelde voor dat de acteur die zijn personage zou moeten spelen iemand zou moeten zijn die “zelf een hysterisch type is in zijn eigen dagelijks leven, in plaats van iemand met grote acteervaardigheden.”

Barkin beweerde ook dat de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten al twee maanden een persoon in hechtenis hebben wegens een moordaanslag op Peker.

Hij zei dat de man, een Iraanse onderdaan, banden had met Turkse ambtenaren, en dat Peker van tevoren op de hoogte was van het moordplan en een boodschap aan de man had afgegeven.

Peker was een nauwe bondgenoot van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) en keerde zich tegen de partij nadat hij in conflict kwam met een andere maffiabaas, Alaattin Cakici, die wordt gesteund door de uiterst rechtse Nationalistische Bewegingspartij (MHP).

Peker vluchtte naar de VAE en publiceerde een reeks video’s op Youtube waarin hij de relaties tussen hoge regeringsambtenaren en louche figuren blootlegde, waaronder Sezgin Baran Korkmaz, die Turkije op de rand van zijn arrestatie ontvluchtte, naar verluidt met de hulp van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, en die later in Oostenrijk werd gearresteerd en in juli 2022 aan de VS werd overgedragen op beschuldiging van het witwassen van geld.

De video’s van Peker zijn tientallen miljoenen keren bekeken: één video is 19 miljoen keer bekeken en een andere 15 miljoen keer.

Peker werd in een politierapport van 2021 genoemd als de derde grootste misdaadbaas in Turkije, terwijl Cakici als de grootste werd genoemd.

Bron: Cumhuriyet