Kürşat Yıldırım, die de jackpot van 10 miljoen euro won in de loterij in Duitsland, kwam naar zijn geboortestad Kırşehir. Yıldırım, die mensen in nood helpt, zei: “1 miljoen mensen sturen me elke dag berichtjes, ik kan het niet bijhouden.”

Kürşat Yıldırım, die in Dortmund, Duitsland woont en de jackpot van 10 miljoen euro won uit de loterij die hij op 24 september vorig jaar speelde, kwam naar zijn geboortestad Kırşehir.

Yıldırım bezocht de Kırşehirspor Fans Vereniging en sponsorde het team met trui en sjaal. “Ik kocht een huis voor mijn moeder en vader in Istanbul”

Yıldırım verklaarde dat hij zijn investeringen in Duitsland zal doen met de jackpot die hij won: “Ik ben van plan mijn investeringen in Duitsland te doen vanwege mijn huidige baan. Voorlopig weet ik het hier niet.”

“Ik kocht een huis voor mijn moeder en vader in Istanbul. Ik kocht land in Darende, Malatya. Ik deed een investering in de geboortestad van mijn jeugd- en gevangenisvriend. Ik deed een evaluatie door een land te kopen met 6 duizend amandelbomen. Ik heb opnieuw geleerd hoe belangrijk geld is.”

Hij hielp mensen in nood

Yıldırım zei dat hij verrast was toen zijn naam plotseling in de media verscheen en zei: “Ik ben erg blij en trots om in mijn geboortestad te zijn. Ik bezocht mijn ouderen in Kırşehir. Ik bezocht gezinnen in nood en droeg een beetje bij. Nadat ik deze loterij won, heb ik veel geholpen. Ik kwam naar Kırşehir om mensen te helpen die geen hout en kolen hebben, en weeskinderen. Ik hielp hen met een bedrag van 300 duizend TL.

Tegelijkertijd hebben we bijgedragen aan de supportersvereniging van Kırşehirspor. Mensen uit mijn woonplaats zeiden: “Je bent hier geboren en getogen. Je steunt je woonplaats niet. Ik kan niet alles bijhouden. 1 miljoen mensen schrijven me elke dag. En als de televisie, kranten en iedereen op mij gericht is, weet ik niet wat ik moet doen.”

“Ik kwam uit armoede, maar mijn menselijkheid is niet veranderd” Yıldırım verklaarde dat hij als kind naar Duitsland ging en dat zijn leven veranderde door een jackpot van 10 miljoen euro, en zei:

“In de geschiedenis van Duitsland voor 40-50 jaar, heeft niemand mijn naam aangekondigd. Ik kwam echt uit armoede. Wat gebeurde er toen we het geld vonden? Wat is er veranderd? Mijn kleren zijn veranderd.”

“Mijn auto’s zijn veranderd, mijn huizen zijn veranderd, maar mijn menselijkheid is niet veranderd en niemand kan dat veranderen. Je zult niet vergeten waar je vandaan komt en hoe je hier gekomen bent. Ik wou dat ik iedereen kon helpen, maar je kunt niet alles en iedereen bereiken.”

Bron: Turkse media