Bij een recente schietpartij tussen bendes in Athene, Griekenland, zijn maandag volgens Griekse media ongeveer zes Turkse staatsburgers om het leven gekomen. Bekijk hier de beelden van de schietpartij.

De overledenen zouden volgens de politie banden hebben met de georganiseerde misdaad.

Volgens een verklaring van de politie werden de slachtoffers gevonden in de kustplaats Artemida, 35 kilometer ten oosten van de hoofdstad.

“Zes dode Turken werden gevonden nadat er schoten waren afgevuurd in Artemida,” meldden de autoriteiten.

De afgelopen maanden zijn er in Griekenland verschillende moorden gepleegd die werden toegeschreven aan bendeoorlogen, waarbij sommige nieuwsberichten brandstofsmokkel als schuldige aanwezen.

Maar het aantal doden in het incident van maandag is ongewoon hoog.

Grieks dagblad Proto

Het Griekse dagblad Proto Thema plaatste een video waarop te zien zou zijn dat de politie na de schietpartij op de locatie aanwezig was en waarop te zien was dat het voertuig dat het doelwit was, Duitse kentekenplaten had.

Na het incident namen de Griekse autoriteiten contact op met het Turkse consulaat, dat onthulde dat alle personen in het voertuig leden waren van de bende onder leiding van Barış Boyun.

Proto Thema meldde de vondst van 25 kogelhulzen op de plaats delict en merkte op dat de politie actief op zoek was naar een auto en een motorfiets die vermoedelijk door de aanvallers waren gebruikt.

Onder de doden in de aanval was Doruk Ersu Büyüktunç, die erin geslaagd was te ontsnappen aan een politieoperatie in het Çekmeköy district in Istanbul.

Andere bendeleden die bij het incident om het leven kwamen waren Abdurrahman Tekru, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza en Burak Tahmaz.

Boyun was naar het buitenland gevlucht na een reeks confrontaties met rivalen over de verdeling van de inkomsten uit drugshandel, waardoor de politie hem achtervolgde in Istanbul.

Ondanks het uitleveringsverzoek van Turkije werd hij vrijgelaten met een avondklok buiten de Italiaanse stad waar hij vastzat.

In april leidde een grote operatie tot de arrestatie van 131 bendeleden die banden hadden met zijn misdaadgroep.

Vervolgens begonnen sommige bendeleden naar het buitenland te vluchten.

Bij gevechten in het buitenland werden Emircan Yılmaz in Abchazië, Edip Yalçın in Georgië en Halil Ay in Frankrijk gedood.

Nadat bekend werd dat Georgië de aanvankelijke vluchtroute van de bendeleden was, is Griekenland de favoriete bestemming geworden van degenen die naar het buitenland vluchten voor de organisatie.

Bron: Hürriyet