Een Duitse openbare aanklager heeft het kantoor doorzocht van NAV-DEM, een organisatie gelinkt aan de terroristische PKK. Dit gebeurde in Hannover door verdenking van steun aan terrorisme.

“Verschillende mensen worden ervan verdacht de illegale structuren van de PKK te steunen in Duitsland en Koerdische jeugd te rekruteren voor de PKK,” zei Frank Padberg, woordvoerder van het kantoor van de openbare aanklager in Luneburg.

De PKK is sinds 1993 verbannen in Duitsland maar is nog steeds actief met bijna 14,000 volgelingen, volgens de Duitse nationale inlichtingendienst BvF.

NAV-DEM organiseerde verschillende protesten in het land sinds 20 januari, toen Turkije aan de militaire Operatie Olijftak begon in Noordwest-Syrië.

Tientallen aanslagen in Duitsland

Groeperingen die banden hebben met de PKK en extreemlinkse organisaties hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor meer dan twee dozijn aanvallen op Turkse moskeeën, associaties en winkels in verschillende Duitse steden. Hiertoe behoren onder andere Berlijn, Frankfurt, Hamburg en Aachen.

“Tolereren” van PKK-activiteiten

Turkije heeft de Duitse autoriteiten meermaals bekritiseerd voor het “tolereren” van PKK-activiteiten in het land. Turkije oefende druk uit op Berlijn om striktere maatregelen te nemen tegen de propaganda, rekrutering en fondsenwerving van de terreurgroep.

Hurriyet