Foto: Een Corona-patiënt wordt behandeld op de intensieve zorgen

Drie Turkse staatsburgers zijn gestorven in Nederland aan de gevolgen van het coronavirus, dat meldt het staatspersbureau Anadolu. Volgens de Turkse ambassadeur hadden ze ook andere aandoeningen vooraleer ze het virus opliepen.

Het gaat om een man en twee vrouwen van respectievelijk 82, 70 en 66 jaar die de strijd tegen het nieuwe coronavirus hebben verloren. Dat zei Şaban Dişli, de Turkse ambassadeur in Den Haag, tegen het Turkse persbureau Anadolu. De ambassadeur betuigde zijn medeleven met de familieleden en nabestaanden van de slachtoffers.

Volgens een statement van Hollanda Karamanlılar Federasyonu, een federatie opgericht door Turken uit de provincie Karaman, gaat het om de 82-jarige Hüseyin Çetin. Hij kwam naar Nederland in 1964 en stierf eergisteren op 19 maart. Hij zou komende maandag op 23 maart worden begraven in Utrecht.

De 82-jarige Hüseyin Çetin

 

De ambassadeur zei ook dat vijf andere besmette Turken, worden behandeld op de intensieve zorgen. De Turkse ambassadeur in Den Haag zei dat de patiënten en de nabestaanden van de overledenen veel steun krijgen. Ook zei hij dat de Turkse ambassade de situatie van de Corona-patiënten van dichtbij opvolgt.

Şaban Dişli merkte op dat het onmogelijk is om de lichamen over te brengen naar Turkije vanwege een beslissing van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “De overledenen zullen begraven worden in Nederland, in een zone speciaal gereserveerd voor moslims,” aldus de Turkse ambassadeur.

Bron: AA

A.G.