Rabia Hamurcu (29)

De 29-jarige Rabia Hamurcu, de Genkse vrouw met Turkse roots die sinds eergisteren spoorloos was nadat haar wagen in het Albertkanaal gedumpt werd, is levend en gezond teruggevonden.

Blijkbaar hield Rabia zich schuil in het buitenland. Dat schrijft de Belgische pers. Hoogstwaarschijnlijk hebben tips van mensen die haar gezien hebben naar haar geleid.

Zondag zagen getuigen hoe twee onbekende mannen een auto  in het kanaal in Hasselt duwden. Dat bleek de auto van Rabia Hamurcu (29) te zijn, een vrouw met Turkse roots uit Genk. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor. Haar man Rifat Hamurcu werd gisteren ondervraagd.

Deze avond werd Rabia Hamurcu levend teruggevonden, wellicht na enkele belangrijke tips. Ze bevond zich in het buitenland en werd dinsdagavond nog ondervraagd.

Haar familieleden kregen deze avond rond 21 uur een telefoontje met het verlossende nieuws. “Wij zijn allemaal opgelucht”, aldus een neef.

“Dit nieuws is voor ons belangrijk. Waar ze gezeten heeft, weten we nog niet. Ze is momenteel nog bij de politie. Ik heb aan de politie gezegd dat ze Rabia naar mij mogen brengen, zodat we kunnen praten en naar haar verhaal kunnen luisteren.”

Rabia’s mama woont in Turkije, waaronder twee zussen en één broer. Zij bestookten de familie in België sinds haar verdwijning met vragen, nu kregen ze eindelijk een positief antwoord.

Bron: BNM