De vakbondsvoorzitter van de Turkse chemie en bandenindustrie (Lastik-İş), Abdullah Karacan, werd afgelopen maandag doorgeschoten in de noordwestelijke provincie Sakarya.

Karacan werd samen met twee andere vakbondsleden opgenomen in het ziekenhuis nadat ze een bezoek brachten aan de Goodyear-fabriek in het district Arifiye. De vakbondsleider werd kort nadien dood verklaard in het Universitair Ziekenhuis van Sakarya.

De verdachte, een arbeider in de fabriek, begon ruzie te maken met Karacan en de twee andere kaderleden omdat hij recent uit zijn functie werd verwijderd en een andere positie kreeg. De spanningen liepen al snel hoog op. De arbeider wist Karacan te overmeesteren en nam zijn pistool af. Hij opende vervolgens het vuur op de drie vakbondsleden.

De verdachte probeerde te ontsnappen met een taxi maar werd al gauw klemgereden door de politie. Er werd inmiddels een onderzoek gestart naar het incident.

Lastik-İş heeft vijf vestigingen in Turkije. Het grootste deel van de 13.000 werknemers werkt in de provincies Kocaeli en Sakarya.

Hurriyet

O.A.