Een literatuurdag die werd gevierd door een middelbare school in het Turkse Sakarya is om onbekende redenen gemeld bij het ministerie van Onderwijs.

“Het belangrijkste doel van het ministerie is om gemiddelde Turkse burgers op te voeden,” schreef de klager.

Een literatuurmanifestatie op een middelbare school in de noordwestelijke provincie Sakarya in Turkije werd gemeld aan het ministerie van Onderwijs, meldde het dagblad Hürriyet op 27 december.

De middelbare school voor sociale wetenschappen Cemil Meriç viert al vier jaar een literatuurdag waarop leerlingen zich verkleden als hun favoriete romanpersonages.

Video’s en foto’s van het evenement van dit jaar werden op grote schaal gedeeld op sociale media, met de meerderheid van de gebruikers lovend over de school en Ercan Yılmaz, literatuur leraar en dichter, voor het idee.

Yılmaz zei dat gedurende de hele week verschillende panels worden georganiseerd met de deelname van prominente romanschrijvers en auteurs. De leerlingen interpreteren ook de personages en beschrijven ze aan anderen in deze panels, zei de leraar.

Om een of andere reden was niet iedereen tevreden met het evenement, volgens Hürriyet, dat zei dat één persoon, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, het aan het ministerie heeft gemeld.

“Het belangrijkste doel van het ministerie is om de gemiddelde Turkse burger op te voeden,” schreef de klager.

Bron: Turkse media