Dilek İmamoğlu en Ekrem İmamoğlu

De burgemeester van Istanbul, Ekrem İmamoğlu, is volgens ORC Research de meest succesvolle burgemeester van 2021. Hij werd gevolgd door Antep burgemeester Fatma Şahin van de AKP.

Burgemeester Ekrem İmamoğlu van Istanbul van de belangrijkste oppositiepartij Republikeinse Volkspartij (CHP) bleek de meest succesvolle burgemeester van 2021 te zijn, volgens een enquête uitgevoerd door ORC Research.

Uit de enquête, uitgevoerd met 12.760 interviews in alle districten met meer dan 100.000 inwoners, bleek dat vier van de vijf meest succesvolle burgemeesters van de CHP zijn, terwijl er slechts één van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) is.

İmamoğlu werd gevolgd door Fatma Şahin, de burgemeester van de zuidoostelijke provincie Antep van de AKP. De burgemeester van Antalya, Muhittin Böcek, staat op de derde plaats, terwijl de burgemeester van Ankara, Mansur Yavaş, en de burgemeester van Mersin, Vahap Seçer, respectievelijk op de vierde en vijfde plaats staan.

Het slagingspercentage van de burgemeester van Istanbul bedroeg 56,1 procent, dat van Şahin 55,4, dat van Böcek 55, dat van Yavaş 54,7 en dat van Seçer 54,3 procent.

Het onderzoeksbureau heeft de deelnemers ook gevraagd het succes van de districtsburgemeesters te beoordelen. Vijf van de tien meest succesvolle burgemeesters zijn van de CHP, terwijl er drie van de AKP zijn.

Burgemeesters van de rechtse Goede (İYİ) Partij en de rechtse Nationalistische Beweging Partij (MHP) staan respectievelijk op de vierde en zesde plaats.

Bron: Turkse media