George Clooney heeft toegegeven dat hij 35 miljoen dollar heeft afgeslagen voor één dag werk, nadat hij met zijn vrouw had gesproken.

De hoogstgeplaatste functionaris van Turkish Airlines weerlegde aantijgingen dat de Amerikaanse filmster George Clooney in de reclames van de maatschappij zou verschijnen.

“Ik bewonder hem echt persoonlijk, maar we hebben op geen enkele manier geprobeerd om hem in een reclamespot te laten figureren,” zei İlker Aycı, de bestuursvoorzitter van de vlaggenmaatschappij.

In een gesprek met de Britse krant The Guardian op 20-21 oktober, zei Clooney dat hem 35 miljoen dollar was aangeboden voor één dag werk voor het maken van een reclamespot voor een niet nader genoemde luchtvaartmaatschappij, maar dat hij de deal en het forse salaris had afgewezen nadat hij het had besproken met zijn echtgenote Amal Clooney, een prominente advocaat op het gebied van mensenrechten.

De Hollywoodster zei dat het bedrijf geassocieerd wordt met een land dat “twijfelachtig” is, ondanks dat het een bondgenoot is, en merkte op dat hij het aanbod uiteindelijk afwees omdat het niet de moeite waard was.

De verwijzing naar “een bondgenoot” heeft ertoe geleid dat sommigen op sociale media hebben beweerd dat het land in kwestie Turkije was en de maatschappij Turkish Airlines.

“Wij, als Turkish Airlines, zijn een prijswinnend bedrijf dat overeenkomsten heeft met veel belangrijke reclamesterren of belangrijke gezichten in de wereld,” zei Aycı, eraan toevoegend dat de astronomische lonen waarover gesproken wordt al in strijd zijn met de voorbeelden in de wereld.

“Bedrijven zoals wij onderhandelen niet over de tarieven in de industrie. We zijn nooit formeel geïnteresseerd geweest in de naam George Clooney, we hebben nooit zo’n aanbod gehad,” merkte Aycı op.

Beroemdheden als Ben Affleck, Kobe Bryant en Kevin Costner waren te zien in eerdere advertenties van Turkish Airlines.

Bron: Turkse media