De voorzitter van de Republikeinse Volkspartij, Kemal Kılıçdaroğlu, werd door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 130.000 Turkse lira (21.421 euro) omdat hij de familie Erdogan onterecht beschuldigde voor het doorsluizen van overheidsgelden.

Een rechtbank in Istanbul vorderde maandag een schadevergoeding van 130.000 lira voor de ongegronde aantijgingen. Kılıçdaroğlu kampt momenteel nog met 4 andere rechtszaken die goed zijn voor zo’n 820.000 lira (135.118 euro) aan schadevergoedingen. De CHP-voorzitter moet in totaal meer dan 1.1 miljoen lira aan schadevergoedingen ophoesten voor zijn valse beschuldigingen.

Illegale praktijken

Kılıçdaroğlu kaartte “Erdogan’s illegale praktijken” aan tijdens een partijvergadering in november 2017. Hij staafde zijn beschuldigingen met een aantal transactiebewijzen en bankdocumenten.

De regerende AK-partij beweerde eerst dat deze documenten nep waren. Ze werden vervolgens overgedragen aan de procureur van Ankara die oordeelde dat het effectief om geldige documenten ging. Toch werd het dossier gesloten omdat er volgens de procureur geen sprake van was “illegaal geld”.

Hurriyet

O.A.