De Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Numan Kurtulmus, zei maandag dat Turkije zo’n 38 miljoen toeristen zal verwelkomen in 2018. “Als we de huidige koers kunnen aanhouden zullen we minstens 38 miljoen toeristen mogen verwelkomen,” zei Kurtulmus tijdens een toespraak in de Turkse hoofdstad Ankara.

Hij voegde toe dat de 32 miljoen toeristen van vorig jaar (2017) goed waren voor 22 miljard euro aan inkomsten. “Dit is voor ons een groot succes. Dit resultaat laat zien dat onze toeristische sector crisisbestendig is,” haalde hij aan. De minister benadrukte verder dat Operatie Olijftak in het Syrische Afrin, absoluut geen negatieve invloed heeft op het toerisme in Turkije.

“Een deel van de operatie werd inmiddels met succes afgerond. Dit zal geen negatief effect hebben op toerisme in Turkije,” klonk het.

Turkse troepen en geallieerde Syrische strijders (FSA) hebben zondag de stad Afrin ingenomen, twee maanden nadat Ankara in het noorden van Syrië een offensief startte tegen de terreurorganisatie PKK en haar Syrische tak YPG.

Anadolu