Het proces tegen de 8 leden van de “Osmanen Germania” bende is begonnen. Het proces vindt plaats in de Duitse stad Stuttgart. De bende, oorspronkelijk opgestart als een boksclub, worden ervan beschuldigd verwikkeld te zijn geweest in een hele resem criminele activiteiten, waaronder drugssmokkel en wapenhandel, poging tot moord, prostitutie en afpersing. Dat zegt het Duitse blad “Deutsche Welle”.

De criminele activiteiten van de bende vonden vooral plaats in en rond de deelstaat Badem Württemberg in de periode 2016 – 2017. Volgens de inbeschuldigingstelling worden de clubleden onder andere aangeklaagd voor poging tot moord. De desbetreffende clubleden zouden gepoogd hebben clubleden, die de club wilden verlaten, te vermoorden.

“Het gaat hier niet om een echte boksclub. Dit is ook geen vereniging zonder winst die probeert kansarme kinderen van de straat te houden.” Aldus Jan Holzner, een woordvoerder van de aanklagers voor het gerecht in de “Deutsche Welle”.

De organisatie zou bestaan uit 22 verschillende afdelingen verspreid over heel Duitsland met meer dan 300 leden. Een beduidend deel daarvan zijn volgens de cijfers van Turkse afkomst. Aldus het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Sinds de stichting van de “Osmanen Germania” zou de organisatie onder andere gepoogd hebben andere gelijkaardige criminele organisaties te overgooien om hun macht te vergroten.

Het proces werd geopend op 26 maart onder stevige controle van de autoriteiten. Tijdens het proces waren er zowel helikopters aanwezig als grote aantallen politieofficieren met als doel het veilig escorteren van de verdachten naar de rechtszaal.

Men verwacht het proces te kunnen beëindigen tegen januari 2019. Op zijn minst 50 hoorzittingen zullen nodig zijn om het proces tot een goed einde te brengen.

Hurriyet