In Ulm, een plek in het zuiden van Duitsland, zou een tiener met Servische roots de 15-jarige Çağla Çakır hebben gewurgd. Bekijk hier de beelden.

Na het misdrijf gaf hij zichzelf aan bij de politie. Hij wordt nu onderzocht voor doodslag.

Çağla Çakır, een 15-jarig meisje is overleden in een ziekenhuis in Ulm (Baden-Württemberg) – vermoedelijk als gevolg van een wurgaanval door haar vriend van dezelfde leeftijd. Dat heeft een politiewoordvoerder eerder bevestigd.

Eerder had de tiener de politie gebeld waarin hij beweerde dat hij zijn vriendin had vermoord. Het meisje werd aanvankelijk gereanimeerd, maar overleed dagen later in het ziekenhuis.

De Servische tiener belde donderdagavond de hulpdiensten en zei: “Ik heb mijn vriendin vermoord”, aldus het Openbaar Ministerie en de politie.

De politie arresteerde de verdachte in de buurt van de vermeende plaats delict in een bos. Volgens het Openbaar Ministerie gaf hij geen commentaar op het misdrijf. Sinds donderdag zit de tiener in hechtenis.

De achtergrond van het misdrijf is nog onduidelijk. Zo moet bijvoorbeeld worden opgehelderd of het jonge stel elkaar in het bos heeft ontmoet – of dat het slachtoffer daarheen is gelokt. Specialisten zijn nu mobiele telefoongegevens aan het analyseren.

Betrokken bij ander incident

Nu is gebleken dat de 15-jarige verdachte de zoon is van de Serviër die op paasmaandag zijn 7-jarige stiefdochter doodstak op een schoolplein.

Zoals de Duitse media schrijft, is de verdachte de zoon van de Servische man die zijn 7-jarige dochter doodstak in de naam van Allah naast een schoolcentrum op paasmaandag 2023.

In november verklaarde de rechtbank in Ulm de Serviër ongeschikt om terecht te staan en nam hem permanent op in een psychiatrische inrichting.

Volgens de media zei de vader in de rechtbank dat hij religie en de Koran intensief had bestudeerd.

“Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik een van mijn kinderen moest opofferen voor God”, zou hij als motief hebben opgegeven.

De Serviër had tijdens het proces verklaard dat hij zich intensief had verdiept in de islam. Op een gegeven moment had hij zich gerealiseerd “dat hij een van zijn kinderen moest opofferen voor God”.

De regionale rechtbank van Ulm oordeelde dat hij niet schuldig was en de 41-jarige moet permanent in een psychiatrische inrichting worden geplaatst.

Bekijk hier de emotionele beelden.

Bron: Duitse media