Foto: MHP-voorzitter Bahçeli en Alaattin Çakıcı, een beruchte Turkse maffiabaas

De oppositiepartijen eisen een onderzoek naar de beschuldigingen tegen Sedat Peker, die ervan wordt beschuldigd een criminele organisatie te leiden.

MHP-voorzitter Bahçeli heeft het op de oppositie gemunt en gezegd dat zijn partij “niets om de maffia geeft”.

Devlet Bahçeli, de voorzitter van de Nationalistische Beweging Partij (MHP), die in de Volksalliantie zit met de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), sprak vandaag (18 mei) op de wekelijkse fractievergadering van zijn partij in de Grote Nationale Vergadering van Turkije.

In zijn toespraak richtte Bahçeli zich tot de belangrijkste oppositiepartijen, de Republikeinse Volkspartij (CHP) en de Democratische Volkspartij (HDP), en sprak hij over het “debat over maffia en politiek”, dat opnieuw op de publieke agenda van Turkije is gekomen na de beschuldigingen van Sedat Peker.

Turkse maffiabaas schrijft brief aan Erdogan

Verwijzend naar CHP-voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu, die zei dat “de derde partner van de regerende Volksalliantie de maffia was”, zei Bahçeli: “Wij denken dat hij eerst naar zichzelf moet kijken en zijn contacten onder de loep moet nemen.”

Over de aantijgingen zei Bahçeli: “We kennen de maffia niet, we geven niet om de maffia, we weten niets van de maffia.”

Hij voegde eraan toe: “Bendes zijn de kameraden van de CHP, drugsbaronnen zijn de kameraden van de CHP. De CHP wordt gek nu Turkije vooruitgang boekt in de strijd tegen het terrorisme. Terwijl de İYİ-partij met geen woord rept, krijgt de HDP keer op keer een schok te verwerken.”

Bron: Turkse media