Links: De 11-jarige Ahmet Oktay Gunak. | Rechts: Google Images

Afgelopen vrijdag kwamen er zo’n twee mensen om het leven, waaronder één kind van 11 jaar, tijdens een aanslag met een autobom, in het zuidoostelijke provincie van Sanliurfa. Zo’n 15 anderen geraakten lichtgewond. Dat heeft de gouverneur bekend gemaakt tijdens een persmededeling. 

De 11-jarige Ahmet Oktay Gunak behoort tot één van de dodelijke slachtoffers. Hij was op het moment van de aanslag de straatkatten van het Viransehir district aan het voederen, een gebied waar veel rechters en openbare klagers wonen.

“We hebben ’s morgens samen ontbeten”, zei de vader. “Na het ontbijt heeft mijn zoon toestemming gevraagd of hij de straatkatten eten mocht brengen. Ik had hem de toestemming gegeven om dit te doen. Enkele minuten later hoorde ik een luide knal en rende ik naar buiten. Mijn zoon was bedolven onder grote stukken stenen”, aldus Mustafa Gunak, de vader van de 11-jarige Ahmet, die werkt als griffier voor de plaatselijke rechtbank.

Foto: Milliyet

Ondertussen heeft de gouverneur van Sanliurfa, Gungor Azim Tuna, laten weten dat de terreuraanval in Viransehir werd gepleegd door de terreurorganisatie PKK. Hij liet ook weten dat de wagen met explosieven vanop afstand tot ontploffing werd gebracht.

Foto: De zitplaats van Ahmet in de klas werd omgevormd tot een herdenkingsplaats.

Andadolu Agency