ANTALYA, TURKIJE - Een vrouw met een kind trekt een kinderwagen naar binnen op de internationale luchthaven van Antalya

Rusland schorst tijdelijk de lijn- en chartervluchten met Turkije, zo heeft Moskou op 12 april aangekondigd.

Rusland schroeft het aantal vluchten naar Turkije flink terug tot zeker 1 juni. Dat heeft de Russische vicepremier Tatiana Golikova maandag laten weten, aldus persbureau Reuters.

De officiële verklaring van de Russische regering is de huidige coronagolf in Turkije, maar op de achtergrond sluimeren politieke spanningen tussen Rusland en Turkije. Turkije is het populairste vakantieland voor Russen.

De opschorting wegens bezorgdheid over COVID-19 zal duren van 15 april tot 1 juni, zei vice-premier Tatjana Golikova.

Pandemie

De vluchten zullen worden hervat als de pandemie zich positief ontwikkelt, voegde zij eraan toe tijdens een videoconferentie met andere leden van de regering,

Ze zei ook dat werd aangeraden de verkoop van reizen naar Turkije en het Oost-Afrikaanse land Tanzania, waar vluchten ook zijn opgeschort, stop te zetten.

Twee vluchten per week

Twee regelmatige vluchten per week tussen Istanboel en Moskou zullen echter worden voortgezet, vanuit de Russische hoofdstad en dan weer terug.

De Russische autoriteiten zullen de situatie met COVID-19 in zowel Turkije als Tanzania op de voet volgen en zo nodig maatregelen nemen, voegde zij eraan toe.

Bron: Turkse media