Voormalig presidentskandidaat Muharrem Ince

Voormalig presidentskandidaat Muharrem Ince, die de campagne (Memleket Hareketi) “Vaderland in Duizend Dagen” lanceerde, heeft vandaag bekendgemaakt dat hij positief op het coronavirus heeft getest.

“Mijn coronavirustest was positief. Ik vraag degenen die met mij in contact waren om hun test te maken en zichzelf in quarantaine te plaatsen,” schreef Ince op Twitter, en bedankte iedereen die hem een goede gezondheid wenste.

Als kandidaat van de belangrijkste oppositiepartij in de Turkse presidentsverkiezingen van 2018, kreeg Ince iets meer dan 30% van de stemmen, waarmee hij tweede werd achter de winnaar van de eerste ronde, president Recep Tayyip Erdoğan, met 53%.

Dissidenten beschuldigen CHP-leider Kemal Kılıçdaroğlu van hypocrisie als het gaat om het bekritiseren van Erdoğan voor zijn zogenaamde “eenmansregering,” terwijl hij een stevige greep op zijn eigen partij houdt.

Ze beweren dat Kılıçdaroğlu een pionier is geworden van het eenmansregime, omdat hij niet is opgestapt, ook al heeft de partij onder zijn leiding talloze verkiezingen verloren.

De dissidenten bekritiseren de partij ook voor het nomineren van personen die in strijd lijken met de partijideologie en -principes en voor het niet verantwoordelijk houden van overtreders voor hun fouten.

Ince verklaarde in februari dat hij de volgende verkiezingen zal winnen.

Aantal COVID-19-gevallen

Het dagelijkse aantal COVID-19-gevallen in Turkije bleef boven de 50.000, aldus het ministerie van Volksgezondheid op zondag.

In totaal werden in het hele land 50.678 gevallen bevestigd, waaronder 2.548 symptomatische patiënten, zo bleek uit de gegevens.

Het totale aantal ziektegevallen in Turkije staat op meer dan 3,8 miljoen, terwijl het dodental in het hele land is opgelopen tot 33.939, met 237 dodelijke slachtoffers in de afgelopen dag.

Nog eens 30.194 patiënten in het land hebben de strijd tegen het virus gewonnen, waardoor het totale aantal genezingen op meer dan 3,3 miljoen komt.

Bron: Turkse media