LINKS: De leider van de oppositiepartij HDP, Selahattin Demirtas | RECHTS: Kemal Kilicdaroglu, leider van de Republikeinse Volkspartij CHP

De Democratische Partij van de Volkeren (HDP) zal binnenkort “concrete steun” verlenen aan de “optocht voor rechtvaardigheid” van de grootste oppositiepartij de Republikeinse Volkspartij (CHP), zei medevoorzitter Serpil Kemalbay van de HDP.

“Als HDP, hebben we gezegd dat we de optocht van bij het begin steunen. We geloven dat alle fracties van de maatschappij samen kunnen komen met al hun verschillen. Ze moeten samenwerken. Binnen dit kader, zien we een parallel tussen deze optocht voor rechtvaardigheid en de strijd die we hebben moeten ondergaan tot vandaag. U zult zien dat wij de optocht voor rechtvaardigheid op een concrete manier zullen steunen in de komende dagen,” zei Kemalbay in het Sur district van de zuidoostelijke provincie Diyarbakir op 26 juni. Ze voegde eraan toe dat onderhandelingen over het onderwerp aan de gang zijn.

Wandelen van Ankara tot Istanboel

De CHP lanceerde op 15 juni een optocht voor rechtvaardigheid om de aandacht te vestigen op de arrestatie van hun parlementslid uit Istanboel Enis Berberoglu wegens “het lekken van staatsgeheimen,” waarbij ze wandelen van Ankara richting de Maltepe gevangenis in Istanboel, waar hij gevangen zit.

LEES OOK: Dit is de echte reden waarom CHP-parlementslid Berberoğlu werd gearresteerd

HDP parlementslid uit Istanboel en afgevaardigd parlementair spreker Pervin Buldan, zei ondertussen dat de partij zich bij de optocht zou kunnen vervoegen als deze uitgebreid wordt tot de westerse provincie Edirne, waar HDP medevoorzitter Selahattin Demirtas gevangen zit.

Hurriyet