Foto: Adnan Oktar en zijn 'katten'

Adnan Oktar, die werd veroordeeld tot een lange gevangenisstraf wegens de misdaad van het beheren van een criminele organisatie, werd overgebracht van de Silivri-gevangenis in Istanbul naar een andere zwaarbewaakte gevangenis.

Adnan Oktar, die werd veroordeeld tot 9.803 jaar en 6 maanden gevangenisstraf wegens het oprichten en leiden van een gewapende criminele organisatie, werd overgebracht van de Silivri-gevangenis in Istanbul naar de nieuw gebouwde zwaarbewaakte gevangenis in het district Besiri in Batman.

Er werd vastgesteld dat Oktar zijn organisatie in de gevangenis leidde.

Adnan Oktar werd op 11 januari door het 30e Hoge Strafhof van Istanbul veroordeeld tot een zware gevangenisstraf voor vele misdrijven zoals “het opzetten en beheren van een gewapende criminele organisatie”, “seksuele misdrijven”, “het helpen van FETÖ”, ” politieke of militaire spionage.”

Kat ontvlucht uit villa Adnan Oktar: ‘Ik had nog nooit de Turkse lira gezien’

Oktar, die na zijn arrestatie in juli 2018 werd opgesloten in de Silivri-gevangenis in Istanbul, werd na een verblijf daar een tijdje overgebracht naar de Edirne-gevangenis.

Volgens het nieuws van Fatih Ulaş van de krant Sabah werd Oktar, wiens avontuur in Edirne kort was, opnieuw verplaatst. Deze keer werd Oktar overgebracht naar de nieuw gebouwde, streng beveiligde T-type gevangenis in het district Besiri in Batman.

DE 3e GEVANGENIS

Oktar, die met strenge veiligheidsmaatregelen werd overgebracht, werd in de Beşiri-gevangenis geplaatst, zijn nieuwe adres, nadat hij was onderworpen aan een gezondheidscontrole in het Batman Training and Research Hospital.

Waarom lijken alle “katjes” van sekteleider Adnan Oktar op elkaar?

Er werd beweerd dat Adnan Oktar de vrouwen die hij “Mijn poesjes” noemde vanuit de gevangenis bleef regeren, en dat hij probeerde zijn organisatie in leven te houden met de instructies die hij gaf aan zijn personeel dat op bezoek kwam tijdens zijn kijkdagen.

Bron: Turkse media