Een voormalige volgeling van Adnan Oktar heeft gezegd dat de controversiële televangelist geobsedeerd was door het uiterlijk van de zijn vrouwelijke volgelingen.

Chirurgische ingrepen moesten ervoor zorgen dat al zijn “katjes” op elkaar leken.

“Deze pervert groeide op in Ankara. In zijn jeugd hing hij rond louche nachtclubs. De fysieke verschijning van die nachtclubvrouwen zijn in zijn hoofd gebleven,” zei Beril Koncagül in een interview met Hurriyet.

Foto: Beril Koncagü en Adnan Oktar

Oktar die in het buitenland bekend is onder zijn pennaam Harun Yahya, had meerdere praatprogramma’s op zijn televisiekanaal waarin hij Islamitische waarden behandelde. Tegelijkertijd danste en zong hij met schaars geklede dames en mannen die hij “katjes” en “leeuwen” noemde.

De cultusleider werd in augustus samen met tientallen volgelingen gearresteerd op grond van meer dan 30 aanklachten, waaronder de oprichting van een criminele organisatie, seksueel misbruik van kinderen, seksuele betrekkingen met minderjarigen, ontvoering, schending van de belastingwetgeving en schending van de antiterrorismewet.

Foto: Koncagül

Koncagül die in de Turkse media bekend stond als Oktar’s “favoriete kitten”, werd vrijgelaten op voorwaarde dat ze zou samenwerken met de aanklager. Koncagül die meer dan 9 jaar heeft gespendeerd in Oktar’s luxueuze stek in Istanbul, zei dat de “katjes” routinematig werden misbruikt en verkracht.

“Ik probeerde vijf keer te ontsnappen maar de 60 gewapende bewakers en honderd camera’s maakten dit onmogelijk,” zei ze tegen Hurriyet. Ze voegde toe dat er nog 17 andere seksslaven waren in het huis. Ze werden verplicht om Oktar halfnaakt te bedienen.

“Hij sloeg ons, schold ons uit, vervloekte ons, misbruikte ons en dwong ons tot seksuele gemeenschap. We moesten hem ‘mijn liefde’ noemen, ongeacht wat hij deed,” klonk het verder.

Cosmetische ingrepen

Er werd de vraag gesteld waarom alle vrouwelijke volgelingen van Oktar op elkaar lijken. Koncagül legde uit dat hun cosmetische ingrepen werden afgestemd op de smaak van Oktar. “Hij heeft ons doen lijken op die vrouwen die hij zag in zijn jeugd. Er waren bepaalde chirurgen die voor hem werkten. Geen enkele vrouw mocht deze ingrepen weigeren,” voegde ze toe.

Alles in het huis was ontworpen voor het comfort van Oktar. Zijn krant of telefoon werd vastgehouden door 2 halfnaakte vrouwen. Een andere halfnaakte dame verwarmde zijn schoenen met een haardroger en trok zijn sokken aan.

Koncagül zei ook dat hij kinderen misbruikte. “Hij verdedigde dat geslachtsgemeenschap is toegestaan met kinderen die ouder zijn dan 7. Hij intimideerde minderjarigen en liet hen rondlopen in minirokjes,” haalde ze aan.

“Hij is seksueel impotent sinds 1998 maar hij blijft een pervert,” voegde de voormalige volgeling toe. “Hij denkt dat hij groter is dan alle profeten terwijl hij nooit over god spreekt, enkel op de televisie.”

Oktar en meer dan 160 volgelingen blijven aangehouden in afwachting van het proces.

Hurriyet

O.A.