Een onvoltooide moskee in het Ortahisar-district van de noordoostelijke provincie Trabzon werd door de lokale autoriteiten te koop aangeboden voor 15 miljoen Turkse lira (2.5 miljoen €) vanwege financiële problemen.

“We hadden 15 jaar geleden een oude moskee. We hebben de moskee afgebroken en wilden een nieuwe bouwen. Tot nu toe werd er 5 miljoen lira uitgegeven maar slechts 45 procent van de bouw is voltooid. We hebben nog 2 miljoen lira nodig om de bouw te voltooien. We willen niets anders,” zei Mustafa Kurt, hoofd van de Uğurlu-wijk.

Kurt zei dat de moskee werd gebouwd op een perceel van 600 vierkante meter en dat het een capaciteit heeft van 2.000 personen. De bewoners zijn ontevreden omdat er in dezelfde wijk een cultuurcomplex wordt gebouwd met een budget van 100 miljoen lira terwijl hun moskee niet kan worden afgewerkt.

“Als ze ons 2 miljoen hadden gegeven van dit gigantische budget, dan konden we onze moskee afwerken. Nu moeten we geld inzamelen na vrijdags- en begrafenisgebeden,” haalde hij aan.

“Als er een cultuurhuis wordt gebouwd van 100 miljoen lira dan verkoop ik deze moskee voor 15 miljoen lira,” haalde hij aan.

Kurt benadrukte ook dat politici naar het district komen tijdens de verkiezingen en “loze beloften” maken over de bouw van moskeeën.

Hurriyet

O.A.