Links: Tulay Kumasci Rechts: Ceylan Ozgul

Een vrouw bekend uit de tv-shows van de controversiële televisiepersoonlijkheid Adnan Oktar, die ook wel gekend is als “Harun Yahya” in het buitenland, zegt dat ze de villa waar ze samen met zijn entourage leefde, is ontvlucht.

Op haar Instagram-account schrijft Ceylan Ozgul dat ze “geïsoleerd” werd tijdens haar verblijf in Oktars pand.

“Is een persoon vrij als ze niet naar de winkel is geweest in 20 jaar? Als hij of zij zelfs geen medicijnen van de apotheek heeft gekocht? Als ze niet eens weten hoe een Turkse lira eruitziet omdat de bankbriefjes jaren geleden zijn veranderd?” schreef ze. Ozgul voegde eraan toe dat ze 20 jaar lang niet kon beslissen over haar eigen gewicht of haarstijl.

Echter, Tulay Kumasci, een van Oktars volgelingen, ontkende het verhaal van Ozgul en zei dat ze de villa uit haar eigen vrije wil heeft verlaten.

“Ceylan Ozgul heeft 15 jaar lang een luxueus leven geleid. Ze had kleren van kwaliteitsmerken, honderden jassen, broeken en schoenen en speciale feesten in de villa. In de video die ze recent postte, is ze in een gemiddeld huis en heeft ze normale kleren. Zou ze wrok koesteren voor het verliezen van dat luxueus leven?” zei Kumasci.

Links: Adnan Oktar Rechts: Tulay Kumasci

Ze beschuldigde Ozgul er ook van een “spion voor Engeland” te zijn. Oktar is een bekend en controversieel figuur in Turkije. Hij omringt zich met vrouwen die vele chirurgische ingrepen hebben ondergaan en verwijst naar hen als zijn “katjes”. Hij spreekt over religieuze en sociale kwesties op zijn tv-programma.

Hij wordt beschreven als de “meest beruchte sekteleider in Turkije” en heeft meerdere boeken doordringt met complottheorieën over creationisme en vrijmetselarij geschreven.

Hurriyet