De Turkse premier woonde eerder een ceremonie bij in de noordelijke Turkse stad Kastamonu, die werd verkozen tot de Culturele Turkse Hoofdstad van 2018.

Kastamonu werd afgelopen december genomineerd door de Internationale Organisatie voor Turkse Cultuur (TURKSOY).

De premier liet tijdens de ceremonie weten dat hij verheugd was met de nominatie en dat deze op alle mogelijke manieren zal worden gevierd. Hij zei dat de mooiste voorbeelden van Turkse huisarchitectuur te bezichtigen zijn in Kastamonu en dat Kastamonu voor altijd inspirerende stad zal blijven.

“De architectuur, de historische schatten, de weefkunst en de rijke keuken. Dit zijn allemaal zaken die Kastamonu zullen vereeuwigen,” klonk het.

Yildirim benadrukte verder dat de regering niet alleen bezig is met culture evenement. Hij zei dat Turkije momenteel bezig is met de restauratie van verschillende historische locaties in het buitenland. Dit gebeurt in samenwerkingen met het Turkse Agentschap voor Samenwerking en Coördinatie (TIKA).

Foto: Google Maps

TURKSOY, de organisatie die zichzelf de UNESCO van de Turkse wereld noemt, werd in 1993 opgericht door de ministers van Cultuur van Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en Turkije.

Anadolu